torstai 19. elokuuta 2010

Valkosuklaa mansikka juustokakku





Pohja: 75gr digestive keksejä
75gr pipareita
75gr voita

Ohje: murustele keksit ja lsää pehmeä voi ja sekoita ne hyvin keskenään.
Laita irtopohja vuokaan leivinpaperi ja painele seos siihen tiiviiksi.

Täyte: 6 kiivatelehteä
200gr  vanilija tuorejuustoa
200gr maustamatonta tuorejuustoa
4dl vispikermaa
1litra mansikoita
2dl sokeria
100gr valkosuklaata

Ohje: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Soseuta mansikat. Vispaa kerma vaahdoksi. Raasta 100gr suklaata lastuiksi/rouheeksi,
Sekoita mansikat, tuorejuustot, kerma, sokeri ja valkosuklaa sekaisin kulhossa.
Sulata pehmeät liivatteet todella pienessä määrässä nestettä; esim.mehu käy tai vesi.
Muista jäähdyttää neste.
Kaada sulatettu liivate seoksen joukkoon hyvin sekoittaen.
Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan päälle. Laita tuorekelmu päälle ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku pohjasta ja laita kauniille lautaselle.Laitoin hieman kermaa vielä
kakun päälle ja koristelin valkosuklaa rouheella . Itse käytin kahta erilaista valkosuklaata. Toisen ostin Lidlistä (mansikka valkosuklaa, ihania punaisia mansikanpaloja seassa)
Todella hyvä kakku, ja ei liian makea.


Mokkapalat


Taikina ohje:
5 munaa
4,5 dl sokeria
2rkl kaakaojauhetta
4,5dl vehnäjauhoja
3tl  leivinjauhetta
200gr sulatettua voita
2dl vettä
Ohje: vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kiehautettu vesi joukkoon
ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata voi. Lisää jauhoseosta ja sulaa voita vuorotellen taikinaan.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunipellille jossa on leivinpaperi. (iso uunipellillinen tulee tästä määrästä)
Uunin lämpötila on 200 astetta ja paista noin 25-30 min. Kunnes pinta on hieman ruskea.

Kuorrute:
400gr tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
2tl vanilijasokeria
120gr voita
6rkl vahvaa kahvia
Ohje: Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kiehauta juuri ennen kuin kaadat sen paistetun pohjan päälle. Jos tahdot laita heti nonpparellejä päälle.
Leikkaa hieman jäähtyneenä palat.