maanantai 14. maaliskuuta 2011

Munakas (karppi)

Iltapalaksi  teen joskus tälläistä...

2 kanamunaa
loraus kermaa
pippuri sekoitusta
suolaa
kanttarellituorejuustoa ½ purkkia
paistettua jauhelihaa
kevätsipulia silputtuna
juustoraastetta

Ohje: Sekoita kanamunien rakenne ja lisää loraus kermaa ja mausteet. Lisää paistettu ja maustettu jauheliha ( noin 1dl)  Laita pannulle voita, ja kaada seos siihen. Anna hetken hyytyä ja lisää kanttarellituorejuusto päälle ja reilusti vielä juustoraastetta. Joskus sekoittelen kokonaan sekaisin kaikki enkä kuten munakaan...
Anna paistua kullan ruskeaksi ja kaada lautaselle.
Silppua kevätsipulia päälle. Ja salaattia hieman vielä. Aivan ihanaa!

Jauheliha/kesäkurpitsa paistos (karppi)



Tein tämän soikeaan uunivuokaan jonka voitelin oliiviöljyllä.
Tarvitset tähän vuokaan..

400gr naudan jauhelihaa
2 pientä kesäkurpitsaa
2dl sipulia kuutioina
mausteita jauhelihan maustamiseen
1dl tomaattimurskaa
200gr juustoraastetta
valkosipulia muutama kynsi

Todella nopea ja hyvä ruoka!
Leikkaa kesäkurpitsa kahtia, ja viipaloi ne viipaleiksi ja laita vuuan pohjalle. Paista jauheliha ja mausta se mielesi mukaan mausteilla ja lisää hieman tomaattimurskaa.
Kaada jauhelihaa kesäkurpitsa viipaleiden päälle ja lisää hieman juustoraastetta.
Toista sama vielä kerran. Päälle laita runsaasti juustoraastetta.
Ja uuniin 200 astetta noin ½ tuntia.(käytin kiertoilmauunia)