maanantai 9. elokuuta 2010

Suppilovahverokastike ja uuniperuna


1L Suppilovahveroita
1Suuri Sipuli
3dl Kuohukermaa
2tl Suolaa
Ripaus Valkopippuria

Ohje: Paista sieniä pannulla kunnes vesi haistuu sienistä.
Lisää voita ja hienonnettua sipulia(voi hyvin laittaa enemmänkin kuin ohjeessa on)
Lisää kerma ja mausteet, anna hautua ainakin 10 min.
Tarjoile esim: uuniperunan täytteenä
Uuniperunaksi kannattaa valita Rosamunda merkkistä. Pese hyvin ja tee pieni viilto perunan päälle. Laita uuni vuokaan karkeaa merisuolaa ja perunat sen päälle.
Laita uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.
Tarjoile suppilovahverokastikkeen kanssa peruna ja paahdettua ruisleipää.






Kanelipullat


Pullataikinaan tarvitset:
½l Vettä
50gr Hiivaa
2 Munaa
2-3tl Kardemummaa
150-200gr Voita
1tl Suolaa
2dl Sokeria
14-15dl  vehnäjauhoja

Täyte: voita, sokeria kanelia,(vaniliinisokeria)
Voitele kanamunalla ja laita päälle raesokeria

Ohje: Lämmitä vesi 37 asteiseksi ja lisää hiiva, kanamunat, sokeri, suola, kardemumma. Sekoita hyvin ja  lisää venhäjauhoja sekaan. Lisää sulatettu voi loppuvaiheessa ja mahdollisesti lisää jauhoja jos tarvitsee.. Vaivaa hyvin niin tulee hyvä sitko.
Kohota ainakin puoli tuntia ja leivo kuten korvapuustit mutta leikkaa taikina pötköstä suoria viipaleita noin 1½ cm paksuisia. Voit laittaa palat muffiinivuokiin jos tahdot.
Kohota leivotut pullat vielä ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa. Kunnes ovat sopivan ruskeita. Hyvä taikina ja laktoositon, kunhan muistaa ostaa myös voin(margariininkin) laktoosittomana.