keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Kanafilettä ja kermaperunoita

Meidän pikkumiehen lemppari ruokaa.
Toisinaan töistä tullessa on kiirettä, ruokaa pitäisi saada nopeasti pöytään ja aikaa ei olisi paljon...
Tein tänään eilisistä keitetyistä perunoista "kermaperunoita" paistoin runsaassa voissa ja lisäsin kermaa päälle. Pikkasen grillausmaustetta ja valkosipulijauhetta (tarvittaessa suolaa)
Anna hautua hetken että kerma imeytyy perunoihin.
Paistoin kanafileepihvin ja lisukkeeksi maissia ja porkkana tikkuja.
Ruoka oli valmis ihan hetkessä, ja kyllä pojalle maistui!

Lettuja

Teen usein 1litran taikinan koska letut ovat meillä niin suosittuja herkkuja että niitä menee ja paljon!

Litran taikinaan tarvitset:
1 litra maitoa (mielellään vähintään kevyt maitoa)
4 kanamunaa
n:8dl venhäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl sokeria
loraus öljyä

Sekoita maito ja kanamunat hyvin sekaisin. Lisää suola ja sokeri ja lopuksi jauhot. Anna ½ tuntia turvota taikinan. Paista letut voissa=) tulee hyviä ja rapeita

Pizza

Tästä taikinasta riittää reilusti 2 uunipellilliseen pizza pohjaa.

5dl lämmintä vettä
50gr hiivaa
1tl suolaa
½dl öljyä
n:7-8dl vehnäjauhoja( en ole ihan tarkkaan mitannut jauhojen määrää)

Ohje: Lisää lämpimän veden joukkoon hiiva ja suola. Seuraavaksi lisää jauhot ja loppu vaiheessa öljy.
Vaivaa taikina hyvin ja anna kohota hetken. Kauli taikinasta 2 isoon uunipellilliseen pohja.
Täyte:
Kinkkusuikaleita
ananasta
oliiveja
tonnikalaa
jauhelihaa
kirsikkatomaateja
tai ihan mitä tahdot..
Päällle runsaasti mozarellajuustoa ja emmentaljuustoa.
Pizzamaustetta.