keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Kinkkuvoileipäkakku

Noin: 25 hengelle

2,5 isoa paahtoleipä pakettia
Kostutus:
2-2,5dl lihalientä

Kinkkutäyte:
200gr sulatejuustoa
2dl kinkkukuutioita
1 iso sipuli silputtuna
noin: 0,5-1dl maitoa

Maksamakkaratäyte:
200gr maksamakkaraa
4rkl lihalientä

Aurajuustotäyte:
200gr sulatejuustoa
150gr aurajuustomurua
1dl maitoa
2rkl tomaattipyreetä

Kuorrutus:
2 rasiaa (170gr) tuorejuustoa
2dl majoneesia

Reunoille:
2,5dl persiljasilppua
1,5-2dl juustoraastetta

Koristelu:
Palvikinkkua
paprikakuutioita
tomaattilohkoja
kurkkusiivuja
persiljaa

Ohje: Varaa leivät, kostutusliemi ja täyteainekset valmiiksi.
Sekoita täytteet, jokainen omassa kulhossa. Vuoraa vuoka kelmulla:( itse laitoin uunivuokaan, jonkun verran pitää olla reunaa)
Leikkaa saksilla leipäviipaleista ruskeat reunat pois.
Kun olet saanut ensimmäisen leipäkerroksen valmiiksi, kostuta kevyesti lihaliemellä.
Levitä kinkkutäyte vuokaan leipäviipaleiden päälle. Ja jatka seuraavien leipäviipaleiden ja täytteiden kanssa samoin. Päällimmäinen kerros on leipäviipaleita.
Käännä kelmun reunat voileipäkakkupohjan suojaksi.
Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja taiu yön yli.
Kumoa pohja leivinpaperin päälle ja poista kelmu.
Vatkaa kuorrutuksen tuorejuusto ja majoneesi kuihkeaksi ja levitä se kakun pinnalle ja reunoille.
Viimeistele kakun reunat juustoraaste-persiljasekoituksella.
Koristele kakku kinkkuviipaleilla, tomaateilla, paprikakuutioilla ja kurkkusiivuilla.
Todella herkullinen voileipäkakku...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!