maanantai 16. elokuuta 2010

Hampurilaisia ja ranskalaisia.


Kotitekoisia hampurilaisia ja ranskalaisia!

Sämpylätaikina ohje:
5dl vettä
50g hiivaa
½tl suolaa
½dl öljyä
n: 10dl hiivaleipäjauhoja

Lisää lämpimään veteen suola ja hiiva.
Lisää jauhot ja lopussa lisääöljy. Vaivaa taikinaa niin kauvan että se irtoaa kulhon reunoista hyvin.
Kohota ainakin ½ tuntia. Ja leivo suuria sämpylöitä(  5dl taikinasta tei 7 isoa sämpylää)
kohota vielä hetki ennen paistamista.
Laita uuni 200 asteeseen ja paista sämpylöitä niin että ne ovat hieman ruskeita.

Jauhelihapihvi taikina:
600gr vähärasvaista jauhelihaa
1 sipulikeittoaines pussi
1 kermaviili
pippuriseosta
jauhelihamaustetta
2 kamamunaa

Sekoita kermaviili ja sipulikeittopussi keskenään. Lisää siihen kanamunat ja mausteet ja lopuksi jauheliha.
Kannattaa maistaa taikinaa pikkasen ettäon itselle sopivan makuista. Tämä ohje on mielestäni hyvä ja maukas.
Itse paistoin pihvit(7kpl) paistinpannulla ja voissa. Mutta aivan hyvin voi laittaa uuniinkin jos haluaa.
Kokoa hampurilaiset kun pihvit ovat vielä kuumia.
Eli, halkaise sämpylä ja laita sämpylän päälle cheddar juusto viipaleet ja salaatin lehtiä, tomaatti viipaleita sipulia, kurkkua ja ketsuppia ja majoneesia.
Niin hyviä!!
Laita muuten ranskaliset uuniin hyvissä ajoin että ne ovat myös valmiina kun hamppikset ovat valmiina..ja sitten syömään=)

1 kommentti:

  1. Vau onpas hyvän näkösii ja maistuu varmasti,ukkos varmaan tykkää=)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!