torstai 19. elokuuta 2010

Valkosuklaa mansikka juustokakku





Pohja: 75gr digestive keksejä
75gr pipareita
75gr voita

Ohje: murustele keksit ja lsää pehmeä voi ja sekoita ne hyvin keskenään.
Laita irtopohja vuokaan leivinpaperi ja painele seos siihen tiiviiksi.

Täyte: 6 kiivatelehteä
200gr  vanilija tuorejuustoa
200gr maustamatonta tuorejuustoa
4dl vispikermaa
1litra mansikoita
2dl sokeria
100gr valkosuklaata

Ohje: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Soseuta mansikat. Vispaa kerma vaahdoksi. Raasta 100gr suklaata lastuiksi/rouheeksi,
Sekoita mansikat, tuorejuustot, kerma, sokeri ja valkosuklaa sekaisin kulhossa.
Sulata pehmeät liivatteet todella pienessä määrässä nestettä; esim.mehu käy tai vesi.
Muista jäähdyttää neste.
Kaada sulatettu liivate seoksen joukkoon hyvin sekoittaen.
Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan päälle. Laita tuorekelmu päälle ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku pohjasta ja laita kauniille lautaselle.Laitoin hieman kermaa vielä
kakun päälle ja koristelin valkosuklaa rouheella . Itse käytin kahta erilaista valkosuklaata. Toisen ostin Lidlistä (mansikka valkosuklaa, ihania punaisia mansikanpaloja seassa)
Todella hyvä kakku, ja ei liian makea.


1 kommentti:

Kiitos kommentista!