torstai 11. marraskuuta 2010

Porkkanakakku

Tämän löysin yhdestä blogista, "Chokomum" voin sanoa että oli todella hyvä ohje.
Sen takia haluankin kirjoittaa sen tänne heti mutta valitettavasti ei ole kuvaa...en huomannut ottaa mutta jospa viikonloppuna tekisin toisen niin siitä otan kuvan sitten :)

Ohje meni näin

4 kanamunaa
250gr sokeria
2dl öljyä
300gr vehnäjauhoja
3/4tl suolaa
2tl ¨leivinjauhetta
1tl soodaa
2tl kanelijauhetta
400gr porkkana raastetta
55gr saksanpähkinöitä (hasselpähkinät käy myös)

Kuorrutus

180gr pehmennyttä voita
250gr tomusokeria
2oogr tuorejuustoa
10-20 tippaa vanilija-aromia (tai maun mukaan)

Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon öljy.
Yhdistä keskenään jauhot, suola, leivinjauhe, sooda ja kaneli.
Kaada munaseokseen ja sekoita huolellisesti.
Lisää porkkanaraaste ja pähkinät. Käytä sähkövatkainta ja pyöräytä taikina sillä ripeästi tasaiseksi seokseksi.
 Voitele ja jauhota n:26cm kakkuvuoka (myös pyöreä kuivakakkuvuoka käy mainiosti)
Kaavi taikina kakkuvuokaan ja paista 180asteessa noin 45min, tai niin kauvan että kokeiltaessa tikulla kakun keskiosaa, yhtään taikinaa ei tartu tikkuun.
Tarkoitus on että kakku kohoaa uunissa hyvin korkeaksi.
Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kun siirrät sen lautaselle,

Sillä välin kun kakku on uunissa, valmista kuorrute. Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vanilija-aromi nopeasti pyöräyttäen.

Kun kakku on jäähtynyt, levitä kuorrute lastalla sen päälle ja sivuille. Pinnalle voi ripotella vaikka pähninänmuruja tai joitain kauniita nompparelleja.

Ihanan makuinen kakku...kannattaa kokeilla!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!