maanantai 9. elokuuta 2010

Kanelipullat


Pullataikinaan tarvitset:
½l Vettä
50gr Hiivaa
2 Munaa
2-3tl Kardemummaa
150-200gr Voita
1tl Suolaa
2dl Sokeria
14-15dl  vehnäjauhoja

Täyte: voita, sokeria kanelia,(vaniliinisokeria)
Voitele kanamunalla ja laita päälle raesokeria

Ohje: Lämmitä vesi 37 asteiseksi ja lisää hiiva, kanamunat, sokeri, suola, kardemumma. Sekoita hyvin ja  lisää venhäjauhoja sekaan. Lisää sulatettu voi loppuvaiheessa ja mahdollisesti lisää jauhoja jos tarvitsee.. Vaivaa hyvin niin tulee hyvä sitko.
Kohota ainakin puoli tuntia ja leivo kuten korvapuustit mutta leikkaa taikina pötköstä suoria viipaleita noin 1½ cm paksuisia. Voit laittaa palat muffiinivuokiin jos tahdot.
Kohota leivotut pullat vielä ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa. Kunnes ovat sopivan ruskeita. Hyvä taikina ja laktoositon, kunhan muistaa ostaa myös voin(margariininkin) laktoosittomana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!