torstai 5. elokuuta 2010

Mehevä omenapiirakka


Pohja:  150gr Voita
1dl Sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte: 1 Kermaviili purkki
1dl Sokeria
0,5dl Maitoa
2-3 omenaa
Sokeria
Kanelia

Ohje: Voi ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin tasaiseksi.
Laita taikina (halkaisija 20cm) teflon vuokaan. Levitä niin taikina että se nousee reunoille asti.
Tee täyte: Sekoita kaikki aineet keskenään sekaisin. Kaada seos vuokaan. Viipaloi omenat(kotimaisia omenia et välttämättä tarvitse kuoria) Laita omenat kauniisti täytteen päälle ja lisää sokeri ja kaneli päälle.

Uunin lämpötila 175astetta keskitaso
Noin: 35-40min.
Kun kakku on valmis anna sen hetken vetäytyä.
Tarjoile vaahdotetun vanilijavaahdon kera...jäätelökin käy.
Todella mehevä ja hyvä kakku!

1 kommentti:

Kiitos kommentista!